Happy Birthday

Happy Birthday

Friday, August 13, 2010

Pakej Majlis Hari Jadi

Raikan Hari Lahir Tersayang

Kami menawarkan Pakej Hari Jadi yang menarikkkk

PAKEJ EKONOMI
Minima — 20 pax
RM 250.00

1. Kek Hari Lahir - 1 kg
2. Cupcakes
3. Mee Goreng
4. Satay
5. Puding
6. Lollychoc
7. Buah-buahan
8. Door Gift
9. Permainan

PAKEJ SEDERHANA
Minima— 20 pax
RM 400.00

1. Kek Hari Lahir - 1.5 kg
2. Cupcakes
3. Mee Goreng
4. Satay
5. Roti Jala
6. Puding
7. Lollychoc
8. Gula-gula
9. Buah-buahan
10. Door Gift
11. Permainan



PAKEJ EKSKLUSIF
Minima— 20 pax
RM 650.00

1. Kek Hari Lahir - 2 kg
2. Cupcakes—20 biji
3. Mee Goreng
4. Satay
5. Roti Jala
6. Puding
7. Ayam goreng KFC
8. Lollychoc—20 batang
9. Gula-gula
10. Buah-buahan
11. Door Gift
12. Permainan


PERMAINAN
Di mana ekor Sang Keldai?
Pinata
Melukis
Catch me if you can
Decoration Door
Treasure Hunt

Kawasan sekitar Putrajaya dan Kuala Lumpur.

Wednesday, August 11, 2010

Majlis Hari Jadi












Pada 11 Ogos 2010 bersamaan 1 Ramadhan 1431H, aku cuba apply satu episod baru dalam hidup aku - out of the box. Aku buka open table dgn kwn baik aku di Jabatan Perangkaan. Tapi sebenarnya dah kali kedua kami buat open table. Aku tak kisah sangat kalau orang tak kenal aku, tapi takut kantoi dengan kwn2. Tapi bukan aku buat salah, aku ambik cuti. Betul tak. Hehehe. Aku buat selamba panggil setiap orang yang lalu dpn booth kami. Aku tak ready sangat nak jual apa-apa. Tapi aku cuba buat cupcakes and tarts. Kwn aku, Ina byk buat coklat dan letak cookies. Ada tudung dan handbags datin lagi dia letak. Itulah penting kawan. Kalau buat sorang-sorang aku rasa aku akan bagi byk excuses. At least untuk tidak menghampakan kwn aku, aku berdiri jugak sebelah dia. Aku jugak sebenarnya nak try buat bisnes kat Putrajaya.

So, bila ada orang datang, aku akan pelawa diorang singgah. Masa first time bukak open table tak lama dulu, anak kwn aku, Nizam siap berdiri depan booth dan bagi orang rasa sample cookies. Ramai yang datang beli walau tak habis. Hehe.. Sungguh menyeronokkan. Aku naik semangat untuk buat bisnes tapi aku kerja, payah nak ambil cuti. Aku harap kwn aku, Ina meneruskan perjuangannya. Dia dah berenti kerja, boleh buat full time bisnes. Satu lagi yang aku nak cuba buat ialah jual nasi lemak. Tapi tak tau port kat mana nak jual. Ina nampak not interested. Tapi aku nak cuba pujuk dia. Hehe, Ina get ready for the next experience.

So, aku sudah memulakan bisnes Majlis Hari Jadi. Banyak sambutan yang kami terima. Thanks to all of our customers.

Aku selalu baca ttg motivasi. Out of the box adalah penting untuk keluar dari comfort zone. Aku nak cuba sesuatu yang baru. Kwn aku call aku dr Kelantan. Dia nak buat something new. Aku ajak dia pindah Putrajaya. Buat bisnes kat sini. Be out of the box.